Кафемашини (545)

Намерени резултати: 545
Подреди

Намерени резултати: 545

Най-популярните продукти

Коя е идеалната кафеварка за сутрешното ти кафе?

За много хора денят не може да започне без чаша кафе. Дали става дума за еспресо, капучино, кафе с мляко или черно, със захар или без – не можем да се събудим, докато не изпием ароматна гореща напитка. Но за да бъде сутрешното кафе наистина вкусно, не е достатъчно видът на кафето на зърна и степента на изпичане да отговаря на нашия вкус; важно е и това, с какъв уред за варене на кафе приготвяме напитката си. Независимо от това дали искаме да купим кафемашина с капсули, автоматична кафемашина, кафемашина с мелачка, кафемашина с филтърно кафе, струва си да се обърне внимание на качеството на продукта, тъй като само така може да бъде кафето ни такова вкусно, както сме свикнали в любимото ни кафене.

Традиционна кафемашина
Ако имаме отделна кафемелачка, не е необходимо и в уреда за варене на кафе да има мелница; традиционният уред е достатъчен. Или ако нямаме кафемелачка, с нея можем да правим кафе предварително смляно кафе. Можем да избираме и сред старите, тип "котього", и сред по-модерните, по-съвременни уреди.

Кафемашина с кафемелачка
Ако не сме доволни от качеството на предварително смляното кафе (което, между другото, след отваряне бързо губи от вкусовите си качества), е по-добре да консумираме смляно от нас кафе. Ако не искаме да купим отделна кафемелачка, трябва да купим кафемашина с кафемелачки, и вече можем да се наслаждаваме на несравнимия с нищо аромат на прясно смляното кафе. Освен това така не е необходимо преди всяко варене на кафе да се смиламе една доза кафе, с което спестяваме време.

Кафемашина с капсули
Ако искаме да направим приготвянето на сутрешното кафе готвене възможно най-удобно, можем да изберем кафемашина с капсули или с филтърно кафе. Тези кафемашини са лесни за използване, няма нужда изстъргваме остатъците от смляното кафе от дозатора, и кафето винаги се приготвя по един и същ начин. Използването на кафемашината с капсули или с филтърно кафе е много лесно: само поставяме капсулата или филтъра, натискаме един бутон, и след като кафето стане готово, отстраняваме капсулата. Кафето на капсули, разбира се, е по-скъпо от това на килограм, но в замяна това решение е много по-удобно. Ако избираме такава на кафемашина, която може да се използва само собствени капсули, преди покупката непременно трябва да опитаме целия асортимент от капсули на дадената марка, за да разберем дали ни харесват нейните кафета.