Микровълнови фурни (179)

Намерени резултати: 179
Подреди

Намерени резултати: 179

Най-популярните продукти

Микровълнови печки с разнообразни функции

Микровълновата печка е един от най-полезните помощници в кухнята: в нея за няколко минути става готов обядът, горещият чай, кафето, или се размразяват замразените хранителни продукти. Така че една микровълнова печка е необходима във всяко домакинство: може да бъде вградена, свободно стояща, многофункционална, с грил или традиционна; важното е да се помогне в онези вечери, когато не ни се стои до печката, по-скоро бихме хапнали набързо някакви остатъци. Но коя е най-добрата микровълнова печка, и освен цената, какви други фактори трябва да вземем предвид при закупуването? В долуследващото помагаме за това.

Вградена микровълнова печка
Ако сега строим или реновираме дома, при проектирането на кухненските шкафове и избирането на кухненско оборудване си струва да обмислим варианта за вградени уреди – миялна машина, хладилник, микровълнова печка. Тези уреди помагат да се запази елегантността на кухнята, единството на нейния дизайн, а и заемат по-малко място. Вградената в микровълнова печка може да се разположи в кухненския шкаф, например, над миялната машина.

Свободно стояща микровълнова печка
Ако няма възможност за вграждане на микровълновата печка, защото търсим уред за завършена кухня, идеална е свободно стоящата версия. Една инокс микровълнова печка може да бъде също толкова стилен аксесоар на кухнята, като една вградена микровълнова печка. Но ако предпочиташ традиционните решения, избери бял уред. Разбира се, освен в бяло и сиво, вече са на разположение домакински уреди в почти всички цветове, и формата им не е задължително правоъгълен паралелепипед: има и модели за разполагане в ъгъла.

Размерът на микровълновата печка
Най-малката микровълнова печка е с вместимост около 14 литра: в нея се побира и по-голяма купа, така че не е необходимо да купуваме по-голяма. Размерът а по-големите уреди е 17-34 литра. Вратите на микровълновите печки могат се отварят както наляво или надясно, така и надолу.

Различни функции
Преди да купим микровълнова печка, трябва да обмислим дали ще я използваме и за друго, освен затоплянето. Ако не, няма смисъл да плащаме за излишни функции. Например, ако имаме традиционна фурна, която можем да печем на грил, микровълнова печка с грил не е нужна. Функцията за размразяване е полезно, ако редовно готвим големи количества, остатъкът се съхранява във фризера – и винаги забравяме предишния ден да го извадим от фризера. Но тази възможност вече е на разположение и в моно-функционалните микровълнови печки; не трябва да плащаме допълнително за нея. Значи в монофункционалните микровълнови печки може да се затопля, размразява и да се готви, в бифункционалните освен това може да се пече на грил, а в многофункционалните, наред с всичко това, може да се пече и задушава.

Разгледай богатия избор на Extreme Digital и избери идеалната свободно стояща или вградена моно- или многофункционална микровълнова печка!