Уважаеми клиенти!

С цел подобряване на услугите, от 11 юни доставките се изпълняват в България от куриерска фирма ЕКОНТ. За всички пратки е осигурен преглед и тест на място преди плащане! Тъй като към момента още не е завършен напълно процесът на синхронизация и подаването на данните към новия партньор,  възможни са технически грешки в системата, молим за вашето търпение! Ако в този тестов перод  не ви позволят преглед, моля свържете се с нас и ние ще потвърдим това Ваше право при куриерската фирма. Програмистите работят на това, тази услуга да фигурира автоматично на товарителниците.

Не приемайте пратка без преглед на място преди плащане!

Благодарим Ви за разбирането!

Екипът на Extreme Digital

Прахосмукачки, машини за чистене (350)

Намерени резултати: 350

Category

Добра прахосмукачка – чист дом

За да се запази чистотата на жилището е абсолютно необходима една добра прахосмукачка или почистваща машина. Какво точно се разбира под "добра" до голяма степен зависи от обстоятелствата.

Конструкцията на прахосмукачката
Първото свойство с което се срещаме, е външната конструкция на прахосмукачката. По отношение естеството, прахосмукачката може да бъде традиционна или вертикална прахосмукачка. Решението между двата вида се определя главно от съображения във връзка с начина на съхранение и удобството. Вертикалната прахосмукачка е по-удобна за използване, с нея не е нужно да се навеждаме, докато традиционният уред се побира на по-малко място, и често има по-голяма мощност.

Прахосмукачка или почистваща машина
Наред с прахосмукачката можем да изберем и почистваща машина. Тяхното предимство е, че функционират и като машини за почистване с вода под високо налягане. Чрез чистене с топла вода, чистене с химикали, постигат ефективни резултати. Недостатъкът им е, че са по-големи, по-тежки от прахосмукачките, затова са по-трудни за придвижване.

Какъв под, каква смукателна глава?
Непременно трябва да обърнем внимание на това, за какъв под избирам прахосмукачката! За твърд под е най-идеална глава за прахосмукачка с мека четка, защото тя се отнася внимателно към повърхността. За почистване на килими е най-подходяща моторизирана въртяща се глава, която разрошва влакната. А в тесни места е най-полезна главата за процепи. Ако не ни се занимава със сменянето на главите, интелигентните комбинирани уреди чувстват на каква повърхност работят, и автоматично използват съответната смукателна глава.

С торба за прах или без такава
Важен аспект е прахосмукачката с торба за прах ли работи, или без такава. Много хора избират уреда без торба за прах, но забравят, че и в него също имат филтър, който трябва да се почиства по същия начин, като торбата. В рамките на тези две категории има множество подкатегории. Тук се отнася например, версията на прахосмукачка без торба за прах, с воден филтър (свързва засмукания прах, и обратно излиза само чист въздух), или версията с торба за прах за еднократна употреба. Специален вид филтър е HEPA филтърът. Той е силно препоръчителен за страдащите от алергии. Тъй като системата филтрира и най-малките частици прах, както и полените и акарите.

Сред прахосмукачките на Extreme Digital със сигурност ще намериш най-подходящия за теб модел. Традиционна или индустриална прахосмукачка, с торба за прах или с воден филтър, дори можеш да избереш и прахосмукачка робот.