Прахосмукачки, машини за чистене (734)

Намерени резултати: 734
Подреди

Намерени резултати: 734

Най-популярните продукти

Добра прахосмукачка – чист дом

За да се запази чистотата на жилището е абсолютно необходима една добра прахосмукачка или почистваща машина. Какво точно се разбира под "добра" до голяма степен зависи от обстоятелствата.

Конструкцията на прахосмукачката
Първото свойство с което се срещаме, е външната конструкция на прахосмукачката. По отношение естеството, прахосмукачката може да бъде традиционна или вертикална прахосмукачка. Решението между двата вида се определя главно от съображения във връзка с начина на съхранение и удобството. Вертикалната прахосмукачка е по-удобна за използване, с нея не е нужно да се навеждаме, докато традиционният уред се побира на по-малко място, и често има по-голяма мощност.

Прахосмукачка или почистваща машина
Наред с прахосмукачката можем да изберем и почистваща машина. Тяхното предимство е, че функционират и като машини за почистване с вода под високо налягане. Чрез чистене с топла вода, чистене с химикали, постигат ефективни резултати. Недостатъкът им е, че са по-големи, по-тежки от прахосмукачките, затова са по-трудни за придвижване.

Какъв под, каква смукателна глава?
Непременно трябва да обърнем внимание на това, за какъв под избирам прахосмукачката! За твърд под е най-идеална глава за прахосмукачка с мека четка, защото тя се отнася внимателно към повърхността. За почистване на килими е най-подходяща моторизирана въртяща се глава, която разрошва влакната. А в тесни места е най-полезна главата за процепи. Ако не ни се занимава със сменянето на главите, интелигентните комбинирани уреди чувстват на каква повърхност работят, и автоматично използват съответната смукателна глава.

С торба за прах или без такава
Важен аспект е прахосмукачката с торба за прах ли работи, или без такава. Много хора избират уреда без торба за прах, но забравят, че и в него също имат филтър, който трябва да се почиства по същия начин, като торбата. В рамките на тези две категории има множество подкатегории. Тук се отнася например, версията на прахосмукачка без торба за прах, с воден филтър (свързва засмукания прах, и обратно излиза само чист въздух), или версията с торба за прах за еднократна употреба. Специален вид филтър е HEPA филтърът. Той е силно препоръчителен за страдащите от алергии. Тъй като системата филтрира и най-малките частици прах, както и полените и акарите.

Сред прахосмукачките на Extreme Digital със сигурност ще намериш най-подходящия за теб модел. Традиционна или индустриална прахосмукачка, с торба за прах или с воден филтър, дори можеш да избереш и прахосмукачка робот.

В тази категория ще намерите следните марки: Adler, Aiwa, Al-ko, Ariete, Aspico, Bestron, Bisell, Bissell, Blackanddecker, Bomann, Bosch, Camry, Cecotec, Clatronic, Concept, Croccus, Daewoo, Delonghi, Dirt devil, Domo, Dyson, Einhell, Electrolux, Eta, Extol, G3 ferrari, Gardena, Gorenje, Greenworks, Hauser, Hausmeister, Heinner, Heron, Hoover, Hyundai, Imetec-bellissima, Kalorik, Karcher, Miele, Mpm, Navon, Nedis, Nilfisk, Orion, Philips, Polti, Proficare, Rayen, Realme, Roborock, Roidmi, Rowenta, Samsung, Scarlett, Sencor, Skil, Stanley, Steinhaus, Tesla, Thomas, Tristar, Vileda, Xiaomi, Zanussi.