Косачки (43)

Намерени резултати: 43
Подреди

Намерени резултати: 43

Най-популярните продукти

Съображения при закупуване на косачка за трева

Както се казва – чист двор, спретната къща –, а основният стълб на чистия двор са добре поддържаните зелени площи. За да расте пред къщата ни винаги красива, свежа, зелена трева, трябва редовно използваме косачка за трева.

Ширина на рязане и площта на поляната
Това, на кой каква косачка за трева се препоръчва, се определя от самата тревна площ. От това къде се намира, в каква околна среда, каква площ заема… Въз основа на това, първият въпрос, с който трябва да се занимаваме, е ширината на рязане. Очевидно, за по-голяма площ си струва да се купи по-голяма косачка за трева. С нея можем да свършваме по-бързо. Но не би трябвало да се увличаме, и за по-малка територия не бива да купуваме голяма машина в интерес на скъсяването на времето за работа, тъй като тези машини са по-скъпи, и с тях може да не се поберем между дърветата или лехите. Това важи и обратно. Ако трябва да косим трева на голяма площ, не трябва да купуваме малка косачка за трева, защото поради претоварването тя може бързо да се повреди. И какво се счита за малка или голяма площ? Докато на 200-300 квадратни метра добре работят и косачките за трева с по-малка ширина на рязане, за една площ от 800-1000 квадратни метра е необходима вече по-голяма машина.

Тип и мощност на двигателя
Важна е и мощността на двигателя, и неговия тип. В случай на евтина косачка за трева, може да бъде подозрително, ако към големия размер има малка мощност, тъй като те трябва да бъдат в съотношение. Косачките с по-мощни двигатели са подходящи и за обработката на занемарени площи. Но пък по-малката мощност е свързана с по-леко управление, така че тези машини могат удобно да се използват и от жени. А това, машината с бензинов двигател ли е оборудвана, или с електромотор, основно определя косенето на тревата. Електрическата косачка за трева е по-малка, подходяща е за поддръжка на безпрепятствени площи. Лесно се използва, но мрежовият кабел значително ограничава свободата на действие. Косачката за трева с бензинов двигател, от друга страна, може да се използва и на площ, заобиколена от храсти и дървета. Обикновено е способна на по-висока производителност, и се използва по-свободно.

Вместо гребло, кош за трева
За да избегнем постоянното събиране на тревата, трябва да изберем машина с кош за трева. Това е много удобно, тъй като събира окосената трева в един контейнер, така не трябва ние да се занимаваме с това. Когато купуваме косачка за трева, не трябва да забравяме да погледнем и обема на кош за трева. Честото изпразване на малкия контейнер може да бъде досадно, а един много голям може да направи косенето по-неудобно, така че винаги трябва да избираме кош за трева, подходящ за машината, тревната площ и нашите потребности.

Самоходни косачки за трева
Ако искаме наистина удобно решение, самоходната косачка за трева би била перфектен избор. Тези машини – противоположно на тракторите за косене на трева – не тъпчат тревата, но са по-нестабилни. А ако предпочитаме да се справяме с плевелите ръчно, нека забравим мотиката, и да изберем ръчна косачка за трева или моторна коса.

Extreme Digital предлага широка гама от косачки за трева. От бензиновите косачки за трева до моторните коси, ще намериш всичко, което може да ти бъде необходимо. В тази категория можете да намерите продуктите на Al-Ko, Black & Decker, Bosch, Einhell, Fieldmann, Gardena, McCulloch, Skil и от други производители.