Ютии и парови генератори

Намерени резултати: 45

Добрър уред за гладене = радостно гладене

Гладенето е кошмар за всеки домакиня. С течение на годините, по някаква причина, почти инстинктивно ни е антипатично. Малцина знаят обаче, че с добре избран уред можем да изоставим вековната враждебност, и да гледаме на гладенето като на проста и лесна домашна работа.

Видове уреди за гладене
При покупката на уред за гладене, на първо място трябва да решим какъв тип уред ни е необходим. Можем да избираме между три вида уреди за гладене – това са машините за гладене, парните станции и ютиите.

Машините за гладене са по-скоро промишлени средства, те са оборудване за салони за чистене, и за шивашки салони. Въпреки, че гарантират най-ефективните резултати, и са в състояние едновременно да гладят голямо количество дрехи, цената им е доста висока, затова не са особено препоръчителни за домакинствата. Въпреки това, който може да си ги позволи, с един такъв уред може да спести много време и енергия. Парните станции произвеждат пара под високо налягане и я подават в уреда за гладене. Тези уреди работят по-ефективно от ръчните си колеги, но недостатъкът им е, че са по-големи, изискват повече място. Най-разпространените уреди за гладене са ютиите. Те могат да бъдат парни, традиционни, евентуално пътни. Сред тях най-популярни са парните ютии, тъй като с тях можем да гладим даже вертикално. Предимството на пътните ютии е в това, че са сгъваеми, лесно се пренасят. Традиционните ютии се борят със съперниците си с лесното си използване, както и с доброто съотношение между цената и стойността при тях.

Най-важна е безопасността
Уредът за гладене работи с висока температура. Затова, за да се избегнат злополуките, основно съображение при избора трябва да бъде безопасността. Тук е важна както нашата безопасност, така и тази на околната среда, на дрехите и на самия уред за гладене. Един уред може да има няколко функции за безопасност. Такива могат да бъдат например предаващата стабилност гумирана задна част, автоматичното изключване, или устойчивото на надраскване покритие, осигуряващо дълголетие на гладещата плоча.

Глади удобно!
Следващият важен аспект е удобството. Какво би могло да направи по-обичано гладенето, ако не по-голямото удобство. Ергономичната дръжка, подходящото тегло на ютията, както и дизайнът, дават възможност за бързо и лесно използване. Това, каква е перфектната формата на дръжката, зависи от личния вкус. По отношение на теглото идеална е средната категория. Една по-лека ютия по-лесно се движи, но по време на използване това изисква повече усилия, а при по-тежките ютии положението е точно обратното. Затова е целесъобразно да се купи уред, който е достатъчно тежък, но все още не ни е трудно да го движим. Дългият кабел е най-важното средство за удобство. Кабел с дължина най-малко 1,5 - 2 метра осигурява по-голямо пространство за движение, така дъската за гладене може да бъде сложена даже пред телевизора.

Ефективност на гладенето
А след това може да остане само ефективността. Какъв е смисълът на една удобна и безопасна ютия, ако тя не изпълнява задачата си и глади лошо. В интерес на безупречния резултат, трябва да се избере уред с по-висока мощност. Те не само работят по-ефективно, но и по-бързо достигат желаната температура. За ефективността помага още интензивното изпускане на пара, гладката повърхност на плочата и тесният нос, който лесно може да се движи и между копчетата и джобовете.

В асортимента на Extreme Digital лесно ще намериш най-идеалната за теб ютия. Купи един подходящ уред, и забрави за уморителната домашна работа!