Фотоапарати (227)

Намерени резултати: 227
Подреди

Намерени резултати: 227

Най-популярните продукти

Фотоапарат за вечни спомени

При покупка на фотоапарат първото и най-важното е да обмислим за какви снимки ни е необходим фотоапаратът! Тъй като изборът е неизчерпаем, а и производителите вече се специализират по-скоро на целеви области, отколкото на универсални устройства, най-важното е да вземем точно решение!

Какво искам да снимам = какъв вид фотоапарат да избера
Първо трябва да уточним, какъв вид фотоапарат искаме. Основно можем да говорим за 4 категории. При цифровите за компактни, полупрофесионални (bridge) и огледално-рефлексни, съответно за аналогови фотоапарати.

Компактните фотоапарати са най-подходящи за всекидневно снимане. Освен автоматизирания режим, има възможност за няколко ръчни настройки, на рожден ден, почивка с тях можем чудесно да заснемем спомените. Bridge фотоапаратите, известни също като ултра зуум фотоапарати, са преход между компактните и огледално-рефлексните фотоапарати. Имат широка област на приложение, най-голямото им предимство е, че имат огромен зуум обхват.

Един огледално-рефлексен фотоапарат в добри ръце, с подходящи инструменти, представлява върха на категорията. Характеризира се с високо качество на изображението, всъщност може да се използва за всичко. Вярно е, че за безупречното качество на изображението трябва да платим солидна цена.

Аналоговите фотоапарати с филм са постижение на старите времена, но техният дълъг живот предоставя знания и качество. Въпреки че технически и по съоръженост с функции са по-слаби, те имат най-добрата резолюция, и дори най-скъпите цифрови фотоапарати не могат да се мерят с аналоговите.

Полезни свойства и безкраен избор на функции
Ако сме решили кой вид избираме, следващата стъпка е да прегледаме функциите на фотоапарата. За добър краен резултат, непременно трябва да отделим време за изучаване на обектива! Можем да избираме между интегрирани и сменяеми обективи, сред тях между такива с фиксирано фокусно разстояние и зуум обективи. Последните може да изглеждат по-полезни, въпреки това, фиксираните устройства предоставят по-добро качество. Като става дума за зуум, много важно е, дали оптичен или цифров зуум. Цифровият зуум уголемява елементите на изображението по софтуерен път, като по този начин причинява влошаване на качеството. За разлика от тях, оптичният зуум извършва реално уголемяване, което води до по-красиви снимки.
 
С оглед на правилната рязкост, е добре да разберем апаратът с автоматично фокусиране ли работи, или с ръчно. За щастие, повечето апарати предлагат и двете възможности. Ръчният метод, както в повечето случаи, и тук осигурява по-добри резултати. Добре е, ако фотоапаратът има стабилизация на изображението. Тази функция елиминира размазването, причинено от треперенето на ръцете.
Освен това е добре, ако можем да регулираме ISO стойността, баланса на бялото, блендата и скоростта на затвора. Като екстра можем да получим и филтри. Те са на разположение в почти всеки фотоапарат. С използването им можем да постигнем специални художествени ефекти.

Връзката между резолюцията и качеството
Мнозина избират фотоапарат на базата на резолюцията, обаче големият брой на пикселите, не е еднозначен с по-доброто качество. С надеждата за по-добър резултат, хора, които не са професионалисти, често дават повече пари за апарати с много пиксели, но това е сериозна грешка. За хоби или любителско снимане е напълно достатъчен апарат с 10-15 мегапиксела. Професионалните снимки, предназначени за отпечатване, наистина изискват по-висока резолюция, но при тях не необходимо да стигаме до крайности.

Extreme Digital предлага богат избор от фотоапарати, нека споменем само най-големите – фотоапарати Canon, Fuji finepix, фотоапарати Nikon, аналогови и DSLR апарати – можеш да намериш всичко, има даже и фотоапарати за приключения и водоустойчиви фотоапарати.