Видеокамери (82)

Намерени резултати: 82
Подреди

Намерени резултати: 82

Най-популярните продукти

Видеокамера за спомените, за креативността

Би увековечил големите моменти в живота си? Би записал разкриващите се пред теб красиви картини по време на летуването? Може би мислиш да снимаш свой собствен филм? В асортимента от видеокамери на Extreme Digital ще намериш решение за всяка своя цел и идея.

Видеокамери за хоби и професионални цели
Преди да се изгубиш в сложния свят на характеристиките на видеокамерите, и в лабиринта от технически термини, първо определи точното предназначение на видеокамерата. Не е все едно дали ти е необходима една обикновена малка компактна камера за записване на преживяванията по време на летуването, или една полупрофесионална, професионална камера, с която даже можеш да заснемеш филм. Между двете има огромна разлика, както в цената така и във функционалността.

Между двете споменати по-горе крайности има много алтернативи. Категорията включва уеб камерите, камерите за кола, скритите камери, или камерите за наблюдение, както и спортните камери за специална употреба, камерите за приключения, или камерите за заснемане на диви животни. Значи устройството се използва в много области.

Най-важните свойства на видеокамерата
След като решиш за каква цел купуваш видеокамера, трябва да се запознаеш с функциите на тези устройства. Кое устройство на какво е способно? В какъв формат записва, какъв е зрителният ъгъл, с какво качество записва звука, вижда ли в тъмното… тоест, какви са нейните свойства.

Обективът – окото на видеокамера
Първо трябва да се запознаеш по-отблизо с обектива на избраната камера, тъй като тя играе най-голямата роля в създаването на изображения. Светосилата, цветната температура, фокусното разстояние, много важни свойства се определят от самия обектив. Тъй като обективът се оказва един вид специален инструмент, обърни особено внимание на това да отговаря точно на нуждите ти!

Размер и резолюция
Резолюцията е много важна по няколко причини. От една страна определя детайлността и качеството на записите, а от друга страна оказва влияние върху размера на готовата творба. Поради това едно изображение с по-висока резолюция е по-красиво, по-реалистично, но обработката му изисква силна конфигурация.

Вградени и външни микрофони за перфектното качество на звука
Тъй като видеокамерите записват не само изображения, но и звук, тяхната звукова система също трябва да бъде подходяща. От вградените микрофони е добре да избереш такъв с филтър за шум, но за професионални резултати си заслужава да свържеш към апарата външен микрофон.

Няколко лукса
Важен критерий за професионалната видеокамера е подходящата светосила. По-евтините камери осигуряват хубава картина само при естествено осветление, в полумрак или при светлина на лампа дават тъмен, зърнест резултат. Тези проблеми могат отлично да бъдат отстранени с обектив с голяма светосила, или лукс настройка. За постигане на перфектен резултат можеш да използваш рефлектор.

Истински оптичен зуум
Много производители се опитват да привлекат купувачите с безкрайно големи стойности на зуума, но не трябва да се заблуждаваме от това! Стойността на зуума определя доколко можете да се приближите до определен елемент. Тази функция може да бъде полезна, докато става дума за оптичен зуум. Тъй като цифровият зуум чрез софтуер уголемява елементите, като по този начин намалява качеството на изображението.

Екстри и съединители
Полезна допълнителна функция може да бъде също стабилизатор на изображението, който елиминира сътресенията, причинени от треперенето на ръцете, голям светлинен сензор CMOS, възможност за директно редактиране на видео, нощен запис, евентуално възможност за 3D запис. Освен това е добре, ако камерата има подходящи съединители, с които можеш да я свързваш към телевизор, компютър, освен това може да бъде полезен микрофон, евентуално вход за слушалки.