Продукти в категорията

Умни часовници и аксесоари (118)

Умни часовници и аксесоари (118)

Намерени резултати: 118
Подреди

Намерени резултати: 118

Най-популярните продукти

Каквото си заслужава да се знае за умния часовник...

Умният часовник е по-малко познато средство и до днешен ден, така и разпространението му не е толкова широко. Най-много от функциите на умните часовници по някакъв начин са свързани със смартфона, така най-вече си заслужава да говорим за тях като негови аксесоари. Това естествено не означава, че умните часовници не разполагат със самостоятелни функции, но може да се каже, че пълноценното използване на средството е възможно само при съвместна употреба със смарфон. В общтност може да се установи, че умните часовници от по-висока ценова категория разполагат с по-съществен брой самостоятелни функции, но днес и по-евтините средства имат широк кръг на използване.

За какво може да се ползват умните часовници?
Възможностите за използване на умните часовници благодарение на непрекъснатите инновации стават все по-обширни, така е невъзможно да се наемем с изброяването на всички налични функции и възможности за приложение. В повечето случаи обаче използваме основните функции, които олесняват всекедневието ни. Една от най-общо използваните функции е дневника на дейностите и използването на уведомленията. Всъшност умният часовник е един мини дневник с календар на китката ни, което означава огромна помощ при организиране на времето ни. Обработката на информацията е многократно по-проста и по-удобна в сравнение с традиционните календари, но дори и в сравнение с класическите мобилни апликации осигурява по-голямо удобство.

Умният часовник е отлична помощ в спорта и при различни физически дейности. Днес има на разпложение различни фитнес гривни - умният часовник е тяхна алтернатива, като е способен почти изцяло да замести тези средства. Умните часовници са приспособени да броят стъпките, с тяхна помощ можем да мерим пулса или дори ускоряване, като в същото време с извършване на известни изчисления може да покажат и количеството на изгорените калории. С помоща на умните часовници на всяка тренировка можем да следим физическата си активност, и така да оформим по-ефективна тренинг програма за себе си. Способността на умните телефони да следят жизнените функции може да се ползва не само когато спортуваме, но и за опазване на нашето здраве. По прост начин можем да следим консумацията на вода и кофеин, но дори и със следене на консумацията на други хранителни съставки можем да направим храненето си още по-съзнателно. Умният ни часовник е винаги "под ръка", така употребата му е много практична, като в същото време допринася за нашето удобство. И на всичкото отгоре прекрасно се използват да следим какво е времето, за определяне на позицията ни и да слушаме музика.

За какво да внимаваме при избора?
Преди всичко трябва да решим от каква ценова категория желаем да избираме. Характерно за умните средства е, че разполагат с широка ценова гама, и от това не е изключение и умния часовник. Най-ефтините модели могат да се купят за няколко хиляди форинта, но тяхните аксесоари и възможности са доста ограничени. Умните часовници от средната ценова категория обикновено задоволяват всички изисквания, които най-често имаме към тях. Умните часовници от най-високата ценова категория разполагат с отлични хардверни и софтверни реквизити, така тях преди всичко си заслужава да изберем в случай че желаем да използваме залегналите в тях възможности.

При избора на умен часовник не трябва да забравяме и въпроса за компатибилността. Умните часовници обикновено могат да конумикират с определена операционна система, затова можем да кажем в общност, че винаги трябва да изберем този, който подхожда към телефона ни. Заслужава си да обърнем внимание и на това с какви копчета избираме умния часовник. Много дават своя вот за сензорните копчета с докосване, а други държат на традиционнитте механични копчета. Всеки може да избере според своя вкус и навици вида, който му е най-симпатичен.