Уважаеми клиенти!

Кол центърът на Еxtreme Digital ще бъде затворен на 23 октомври 2017г., заради национален празник и неработен ден в Унгария. Моля изпратете вашите запитвания на [email protected] Имейлите ще бъдат обработени на 24 октомври 2017 г. Поръчки, направени между 20 и 23 октомври, ще тръгнат на път най-рано на 24 октомври! Благодарим Ви за търпението и разбирането!

Монитори

Намерени резултати: 187

Критериите за избор на монитор

Когато човек купува монитор, не е зле да бъде предпазлив, защото в най-добрия случай ще го гледа в продължение на много години. За да може избраният монитор най-добре да удовлетворява нашите потребности, трябва да се ориентираме към най-честата област на използване, тъй като не е все едно дали ще го използваме за игра, работа или гледане на филми. Ако е възможно, трябва да разгледаме всички характеристики!

Размерът на монитора
След типичното разглеждане, можем да започнем с един сравнително лесен въпрос. Това не е друго, освен размерът на монитора. Можем да избираме между около 17 и 34 инча. Тук от основно значение е намиращото се на разположение свободно място, обаче е добре да се знае, че размерът и цената са право пропорционални един на друг, така че цените на мониторите се покачват заедно със сантиметрите. Ако имаме на разположение достатъчно място и пари за закупуване на един огромен монитор, трябва да обърнем внимание големият размер да бъде комбиниран с висока резолюция, защото в противен случай може да се случи влошаване на качеството на изображението.

Резолюция
С това и стигнахме до следващия важен въпрос, който не е друго, освен резолюцията. Днес за много хора вече и HD резолюцията е недостатъчна. Производителите предлагат все по-голяма плътност на пикселите, и се появиха QHD и 4K резолюциите. Въпреки, че по-високата резолюция предлага по-красива, по-детайлна картина, да не се заблуждаваме от големите числа, защото над определен диапазон, очите ни вече не забелязват разликата, така, че това се забелязва само в цената.

Време за реакция на монитора
Времето за реакция може да бъде особено важно за геймърите. Това обикновено се указва в милисекунди, и показва мониторите колко бързо могат да променят цвета на един пиксел. Колкото по-малка стойност виждаме, толкова по-бърз е процесът. Това освен при игрите означава предимство и в света на филмите.

LCD или LED монитор?
Заблуждаващ въпрос, защото двете названия няма нищо общо помежду си. По-конкретно, те не принадлежат към една и съща категория. LCD указва типа на монитора, а LED на неговата осветителна техника. Един LED монитор осигурява по-добра яркост, по-широка цветова гама.

Към какво устройство искаме монитора?
Има разлика и между компютърните монитори и телевизионните монитори. Трябва да внимаваме за това, към какво искаме да свържем устройството, със сигурност да има подходящ интерфейс! Някои монитори позволяват и безжична връзка, така има по-голяма свобода при тяхното разполагане.

На какво още да обърнем внимание?
За да може нашият монитор да осигурява наистина идеална великолепна картина, трябва да има подходящ коефициент на контраст и яркост. Добре е, ако устройството е оборудвано с матов екран, защото той със сигурност няма да отразява. А ако пред очите ни попадне IPS монитор, можем да бъдем сигурни, че той предоставя пълен ъгъл на виждане. Можем да изберем и монитор със сензорен екран, даже и такъв, който има такива екстрени функции като въртящ се екран или 3D визуализация.

В асортимента на Extreme Digital чакат много висококачествени монитори и монитори на ниски цени, да ги занесеш вкъщи и да им се наслаждаваш. Прегледай нашите оферти и намери най-идеалната за теб!