Голямо намаление!

Всички актуални промоции, събрани на едно място! Покажи

Принтери, 3D печат

Намерени резултати: 378

Избор на подходящ принтер

За дома или офиса, за цветни картини или обикновен текст – винаги си струва да се инвестира в един добър принтер. Но какъв е добрият принтер? Това, разбира се, варира в зависимост от потребностите. Въпреки това, следните критерии ще помогнат за правилния избор.
 
Видове принтери и областите им на приложение
Първо трябва да решим какъв вид принтер искаме да купим. За тази цел трябва да знаем най-вече за какво ще използваме устройството. Основно различаваме три вида: това са матричните принтери, мастиленоструйните принтери и лазерните принтери. Матричните принтери се използват преди всичко за отпечатване на фактури, и са шумни но евтини устройства. мастиленоструйните принтери работят тихо, способни са и на цветен печат. А лазерните принтери за разлика от предишните работят с тонери с прах, което осигурява по-добри резултати.
 
Цветен или черно-бял?
Също трябва да помислим, цветен или черно-бял принтер ни е необходим. Разбира се, хората мислят, че цветният принтер е по-добър, предлага по-големи възможности, но такова устройство е много по-скъпо, и ако отпечатваме цветно само веднъж в годината, определено не си заслужава. Ако печатаме преди всичко обикновен текст, е добре да изберем едно надеждно черно-бяло устройство, а ако искаме да печатаме на хартия снимки, цветни изображения, трябва да търсим сред цветните принтери.
 
Използване, очаквана продължителност на живота
Следващият фактор, който може да определи нашия избор е колко използваме устройството. Ако печатаме често и много, непременно трябва да търсим надежден принтер, който издържа на натоварването. От гледна точка на разходите листове, най-подходящ е един лазерен принтер. Трябва да имаме предвид, че ако използваме устройството по-рядко, в случай на мастиленоструен принтер мастилото може лесно да засъхне, а в по-лош случай и самата печатаща глава.
 
Допълнителни функции, мултифункционални устройства
Освен обикновеното печатане производителите могат да предлагат множество екстри към своите устройства. Такива могат да бъдат скенер, bluetooth, или факс функция. Но нека бъдем внимателни с чудесно звучащите обещания, тъй като към един принтер за ежедневна употреба, например, въобще не е необходим факс. Друг въпрос е, ако търсим за използване в офис, предприятие. Тук може би е целесъобразно да се избере мултифункционален принтер. И от тях съществуват мултифункционални лазерни принтери, а също и мастиленоструйни версии. И тук вече биха били полезни такива допълнителни функции като сканиране или фотокопиране.
 
Цени на принтерите
Не на последно място, трябва да решим въпроса с материалните разходи. Цените на принтерите могат значително да варират. По-скъпите принтери по принцип са по-обещаващи, освен това, разходите им по-късно могат да се възвърнат. При по-евтините устройства има опасност от това, че напразно е било евтино устройството, ако тонера можем да купим само за солидна сума. Ако портфейлът ни не позволява да купим устройство за стотици хиляди, ние сме принудени да изберем от по-евтината категория, но и сред тях има надеждни устройства, подходящи за нашите цели.

В асортимента на Extreme Digital можеш да избираш сред много устройства, от принтери с wifi до цветни лазерни принтери. Принтери от различни видове с различни цени и функции чакат да започнат работа.