LED Телевизори

Намерени резултати: 156

Закупуване на LED телевизор

Комфортният дом е немислим без телевизор. За хол, за спалня; за отпускане след труден ден, или за събирания, за гледане на филми в компания – използват се за разни цели. Едно нещо е сигурно, телевизорът е съществен аксесоар към нашето ежедневие.

Дилемата за подходящия размер
Преди да купим телевизора, трябва да решим за кое помещение на жилището ще бъде предназначен. Това е особено важно по отношение на размера, и с това стигнахме до първия проблем, който може да възникне: Какъв да бъде диаметърът на телевизора? Размерите на телевизорите обикновено са указани в сантиметри или в инчове (1” = 2,54 cm). Това, на нас колко голям телевизор ни е необходим, се определя преди всичко от параметрите на нашето жилище, освен това само нашето въображение ни ограничава в това, на колко голяма повърхност искаме да гледаме любимите си съдържания. За спални се препоръчват около 32-инчови телевизори, 42-55-инчовите LED телевизори се считат за средна категория, а над 60 инча вече се считат за големи. Между цената и размерите, разбира се, има линейна връзка. И въпреки че хората обичат да се хвалят с това, какъв огромен телевизор имат, трябва да обърнем внимание на това, към големия размер да има и висока резолюция, в противен случай качеството на изображението става неприятно.

LED, плазма, или 3D телевизор?
Следващият въпрос, който трябва да решим е какъв вид телевизор да изберем. Изборът и тук се движи в широкия спектър. 3D телевизор, LED телевизор, плазмен телевизор… Всеки си има своите предимства и недостатъци. Плазмените телевизори постепенно излизат от мода, и техните 3D колеги също не удовлетворяват очакванията. Така може да се каже, че най-популярни са LED телевизорите. Този вид е получил името си от LED подсветката. Осигурява ясни и ярки изображения при ниска консумация на енергия. Съществува и негова интелигентна версия. Един Smart LED телевизор е подходящ за изтегляне и стартиране на приложения. Освен това, той може да има такива допълнителни функции, като персонализация или възпроизвеждане на медия. Разбира се, съществуват 3D LED телевизори, също и 3D Smart телевизори, с тях може да се занесе у дома преживяването на 3D кино.

В магията на пикселите
Производителите обичат да се изхвърлят с големи числа във връзка резолюцията, но да не се поддаваме на тези красноречиви обещания! Разбира се, за безупречното качество на изображението е важна високата разделителна способност, особено при голям размер на екрана, но има диапазон, над които разликата се наблюдава само в цената. При закупуването за предпочитане са Full HD телевизорите, но и HD резолюцтята предоставя хубава картина. Освен на резолюцията, е добре да обърнем внимание на съотношението на контраста, и наред с картината да не пренебрегваме и звука!

Екстри и дизайн
И накрая, нека помислим какви допълнителни функции биха ни били полезни! Такива могат да бъдат таймер за изключване, телетекст функция, спиране на картината, някаква функция за запис, евентуално наличие на периферни устройства като USB, HDMI или SCART конектор. Ако с всичко това сме приключили, тъй като телевизорът е част от оборудването на нашето жилище, не е зле да обърнем малко внимание и на външния вид. Разбира се, това не трябва да става за сметка на качеството, но в интерес на създаването на хармонична среда е добре ако привлекателният външен вид на телевизора подхожда на останалата част от мебелите.

Extreme Digital предлага изобилие от телевизори, които чакат да намерят своя дом. Philips LED телевизори, Panasonic LED телевизори, LG 3D телевизори, Smart телевизори с WiFi функция, и още множество прекрасни устройства са на твое разположение.